Annons
Växjö

Kronobergare återvinner mer än någonsin

Växjö • Publicerad 24 mars 2023
Plaståtervinning har ökat mest.
Plaståtervinning har ökat mest.Foto: FTI

Förpackningsinsamlingen (FTI) har släppt nya siffror har släppt nya siffror som visar på en positiv återvinningstrend i Kronoberg. De senaste åren har Kronobergarna nämligen återvunnit 60 866 ton. Det motsvarar ungefär 67,9 kilo per person. Här ligger Kronoberg i framkant om man ser till hela landet, där det återvunnits cirka 50,4 kilo per person.

– Det är fantastiskt att så många hushåll källsorterar sina förpackningar, det är en förutsättning för att de ska kunna återvinnas. Extra glädjande är det att insamlingen av plastförpackningar har ökat så mycket, säger Magnus Sandström, regionchef på FTI i ett pressmeddelande.

Annons

Som Magnus Sandström är inne på så är det återvinning av plastförpackningar som ökat överlägset mest de senaste fem åren, i Kronoberg återvinns det 60 procent mer plast än tidigare.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons