Annons
Växjö

Kronobergare har högt förtroende för hälso- och sjukvården

Växjö • Publicerad 7 mars 2023
Region Kronoberg, arkivbild.
Region Kronoberg, arkivbild.Foto: Elvedin Basic

Nu har resultaten från 2022 års hälso- och sjukvårdsbarometer presenterats. Den visar att i region Kronoberg så har 64 procent av de som svarat stort eller ganska stort förtroende för hälso- och sjukvården i sin helhet. Detta är snäppet bättre än det svenska snittet som ligger på 62 procent.

– Det här är viktiga frågor för oss, så det är glädjande att se att vi placerar oss högt. Det finns utmaningar vi behöver arbeta med, men det känns bra att kronobergarna upplever att de får vård när de behöver det och att de kan lita på vården, säger Ida Eriksson (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

Annons

När det gäller inställningen till digital vård så ligger regionen dock inte lika bra till. Endast 38 procent av de svarande menar att de är antingen positiva eller ganska positiva till digital vård. Det är den lägsta andelen i hela landet.

– Här har vi ett arbete att göra, eftersom digital teknik är en viktig pusselbit i omställningen till nära vård, säger Roger O Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Även när det gäller möjligheterna att vårdas mer hemma så ställer sig kronobergarna mer skeptiska än resten av landet. Endast 47 procent ställer sig positiva till det, att jämföra med rikssnittet som är 56 procent.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons