Annons
Växjö

Kronobergare mest positiva till elbilar i hela landet

Växjö • Publicerad 19 juli 2023
Laddningsstation för elbilar.
Laddningsstation för elbilar.Foto: Josefine Göransson

Attityden mot elbilar skiljer sig över hela landet. Men inställningen till de eldrivna bilarna i Kronoberg sticker ut. 28 procent av tillfrågade kronobergare menar att de funderar på att skaffa en elbil redan nästa gång de ska byta bil. Det är en ökning med 12 procent från förra året och åtta procent över snittet i Sverige.

Dessutom är det endast 12 procent av tillfrågade kronobergare som hävdar att de aldrig kommer att skaffa en elbil, vilket är landets lägsta notering.

Annons

På frågan varför man funderar på att skaffa elbil så svarar de flesta att man skulle göra det för att de har en lägre miljöpåverkan tätt följt av att man inte tror att det kommer att finnas andra sorters bilar att köpa på sikt.

På andra sidan myntet är den största anledning till att man inte skaffar elbil att de i dagsläget är dyrare.

Undersökningen är utförd av företaget Circle K tillsammans med marknadsundersökningsföretaget Kantar sifo. Syftet med undersökningen var att kartlägga svenskarnas attityd till elbilar och den stora elbilsomställningen överlag.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons