GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kronobergare siktar på att klara Vasaloppstrippeln

Växjö • Publicerad 21 juni 2022
Foto: Vasaloppet

274 deltagare som klarade av 90 kilometers skidåkning i Vasaloppsspåret 2020 , 2021 eller under vintern 2022 är nu anmälda till Cykelvasan Öppet Spår/Cykelvasan 90 och Ultravasan 90 i augusti och siktar på att slutföra Vasaloppstrippeln 90.

Från Kronobergs län är det två som är anmälda. Det är Katja Schönbeck från Växjö kommun och Per Johansson från Tingsryds kommun.

För att klara av Vasaloppstrippeln krävs att deltagarna åker skidor, cyklar och springer 30, 45 eller 90 kilometer i fäders spår under ett och samma kalenderår. Efter en specialregel utifrån pandemin kan även de som åkte ett skidlopp under Vasaloppets vintervecka 2020 och 2021 gå i mål med Vasaloppstrippeln 2022 om de cyklar eller springer samma distans under Vasaloppets sommarvecka 2022.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.