Annons
Växjö

Kronobergare skänkte 64 000 pantkronor under 2022

Växjö • Publicerad 13 april 2023
Panta, pantstation, pant.
Panta, pantstation, pant.Foto: Herman Rydeberg

Nu har Coops pantstatistik från ifjol släppts. Totalt skänkte kronobergarna bort 64 113 kronor. Pengarna går till organisationen Vi-skogen, som arbetar med att plantera träd, vilket syftar till att skapa ett hållbart jordbruk och att hjälpa folk ur fattigdom i östra Afrika. Summan gör att Kronoberg hamnar på elfte plats bland landets alla län.

För Kronobergarnas dryga 64 000 kronor kunde 2560 träd planteras.

Annons

– Under 40 år har vi genom de träd vi planterat lyckats stoppa ökenspridning och hjälpt massor av människor till ett bättre liv. Samtidigt ser vi hur klimatförändringar nu påverkar de bönder vi arbetar med. För kommande generationers skull behöver vi plantera ännu fler träd, säger Wangu Mutua på Vi-skogens regionkontor i Kenya i ett pressmeddelande.

Generösast med sina pantpengar i Kronoberg var Uppvidingeborna, som skänkte ungefär två kronor per pantad hundralapp. På butiksnivå så ligger Coop Oxtorget i Växjö i topp, där cirka tre kronor per pantad hundralapp donerades till Vi-skogen.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons