GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kronobergs slottsruin kan stänga helt

Växjö • Publicerad 12 januari 2022

Kronobergs slottsruin är i mycket dålig skick och kan tvingas stänga helt innan sommaren rapporterar Smålandsposten.

En inspektion av ruinen, som besöks av tusentals människor varje år, visar på stora brister i murverket. För att åtgärda bristerna skulle man behöva anslag på flera miljoner kronor – pengar som inte finns i dagsläget.

– Kronobergs slottsruin har stora underhållsbehov. I dagsläget har vi inte pengar för att kunna underhålla den i den omfattning vi skulle behöva göra för att ruinen ska vara helt säker för besökare. För SFV är besökarnas säkerhet av största vikt, säger Maria Nordh, fastighetschef på Statens fastighetsverk, vilka äger Kronobergs slottsruin.

Om det inte dyker upp pengar till underhållet finns det en risk för att ruinen inte kan öppnas som vanligt till sommaren, berättar Maria Nordh för Smålandsposten.

Kronobergs slottsruin ligger en halvmil norr om Växjö vid Helgasjöns strand.
Kronobergs slottsruin ligger en halvmil norr om Växjö vid Helgasjöns strand.Foto: Tema Skolfoto AB Kamera 1
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.