Annons

Kronofogden knackade på hos Växjöfamiljen – då uppdagades makens bluff

Växjö • Publicerad 2 oktober 2023 • Uppdaterad 3 oktober 2023
.
.Foto: MAXIM THORÉ

En 34-årig man har nu dömts vid Växjö tingsrätt för flera grova bedrägerier. Brottsligheten uppdagades en höstdag år 2021 när personal från Kronofogdemyndigheten knackade på hemma hos en barnfamilj i Växjö. Kvinnan fick veta att hon var kraftigt skuldsatt och att hon och hennes man skulle behöva sälja bostaden för att kunna betala av de gemensamma lånen, som hade gått till inkasso.

Kvinnan konfronterade sin man, 34-åringen, som direkt erkände att han hade tagit flera stora lån i hennes namn utan hennes vetskap. Han hade under de senaste åren lånat närmare en halv miljon kronor från flera olika banker. För att kunna låna och ”få bättre villkor” hade han förfalskat fruns namnteckning och även legitimerat sig med hennes bank-id.

Annons

34-åringen valde att polisanmäla sig själv och paret skilde sig kort därefter. Vid rättegången i Växjö tingsrätt erkände 34-åringen de grova bedrägerierna och berättade att han tog lånen för att han mådde dåligt på grund av familjens ansträngda ekonomi och för att han ”ville passa in i mallen för att vara lyckad i samhället”. Han berättade vidare att pengarna levdes upp ganska snabbt och mycket gick till hans spelmissbruk med betting och online-casinon, som hela tiden eskalerade.

Mannen döms till skyddstillsyn samt att genomgå en behandling mot sitt spelmissbruk.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons