Annons
Växjö

Kulturarbetare får stipendier på 50 000 kronor

Växjö • Publicerad 24 december 2021
Cellisten Lena Müller är en av kulturarbetarna som får ett arbetsstipendium.
Cellisten Lena Müller är en av kulturarbetarna som får ett arbetsstipendium.Foto: Urban Nilsson

Kultur- och fritidsnämnden i Växjö kommun ger tio kulturskapare arbetsstipendium på 10 000 kronor var. Syftet är att stärka det lokala kulturlivet till följd av coronapandemin.

De som får 50 000 kronor var är Annkristin Andersson (konst), Anna-Karin Arvidsson (konst), Kerstin Cedell (konst), Moa Franzén (konst), Anette Färdig (film), Åskar Lilja (konst/musik), Lena Müller (musik), Frida Lundén Mörck (glaskonst), Tina Kristina Persson (litteratur), Fanny Wallertz (konst/fotografi).

Annons

­– Våra kulturarbetare har drabbats hårt under pandemin så det känns extra bra att kunna dela ut arbetsstipendie till tio personer som lever på att leverera kultur- och upplevelser till oss här i Växjö kommun, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Arbetsstipendiet ska användas till egen konstnärlig praktik och kompetensutveckling för att underlätta professionell kulturverksamhet.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons