Annons
Växjö

Kulturfesten Vårstad dyker upp igen

På lördag är chansen stor att gående på Storgatan i centrala Växjö stöter på både dansare och magiker. Då är nämligen kulturevenemanget Vårstad i full gång.
Växjö • Publicerad 25 maj 2018
Foto: Nadia Hagberg

Evenemanget är utspritt på flera olika ställen i centrum. På Sandgärdsgatan står glas i fokus. Den nyfikne kan bland annat gå på glasvandring med Gunnel Holmér och Björn Arfvidsson från Sveriges glasmuseum. Det finns också chans att testa glasmålning och att fynda på glasloppisen.

För den som vill veta mer om Växjö erbjuds flera stadsvandringar. Kulturjournalisten och författaren Thomas Lissing gör nedslag i Växjös historia på flera olika platser i stan.

Annons

Vid Speakers corner på Storgatan bjuds det på körframträdanden. Damkören Chorabella kommer på besök från Berlin och kören Blandad konfekt, under ledning av Allan Rogers, bjuder på allt från pop till kyrkomusik.

På Stortorget välkomnas besökaren till den sjunde upplagan av Centro Cultural Bolivianos dans- och musikfestival och i Teaterparken får besökaren se flera olika shower. Där bjuder bland andra Daniel och Yankho in till en show med humor, trolleri, och sång.

Regionteatern Blekinge Kronoberg kommer också finnas på plats. De tar med olika teaterkostymer som besökaren får testa.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons