Annons

Kund fick raseriutbrott inne på restaurang – kastade tallrikar och slet av ett skägg

56-åringen fick ett raseriutbrott inne på restaurangen när toapappret var slut. Han slängde tallrikar och pizzasallad och gick till attack mot en annan kund som blev skallad och fick stora delar av sitt skägg avslitet.
Växjö • Publicerad 26 november 2023
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Lena Gunnarsson

Händelsen som nu har lett till en fällande dom i tingsrätten inträffade på en restaurang i Växjö i december förra året.

Det var när en 56-årig Växjöbo, som väntade på sin pizza, upptäckte att pappret på toaletten var slut som stort tumult uppstod. Enligt personalen fick 56-åringen ett raseriutbrott och började slänga pizzasallad omkring sig och kasta tallrikar i väggen.

Annons

Personalen slog larm till polisen och pekade även på en annan kund inne på restaurangen och uttalade att han kunde vara deras vittne i bråket. Då riktade 56-åringen sin ilska mot den utpekade kunden i stället. Enligt kunden kom 56-åringen fram och började slita så hårt i hans skägg så att ”tussar drogs av”. Han blev därefter skallad i ansiktet och fick näsblod.

Vid rättegången nekade 56-åringen till misshandel. Han berättade att han tyckte att personalen ”tittade konstigt på honom och snäste” och gällande angreppet på den andre kunden förklarade han att han inte slet i hans skägg utan endast tog tag i det eftersom han tyckte ”det var fult och ovårdat”. Han nekade även till att ha skallat mannen.

Men domstolen stöder sig på den utsatte mannens och personalens vittnesmål om händelseförloppet och dömer 56-åringen för misshandel av normalgraden.

Enligt rätten har gärningarna ett straffvärde på två månaders fängelse men 56-åringen döms på grund av ”särskilda skäl” i stället till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst.

Han måste även betala 10 700 kronor i skadestånd till den drabbade mannen för kränkning och sveda och värk.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons