Annons
Växjö

Kund låtsades scanna varor värda 3 500 – döms

Växjö • Publicerad 21 december 2021
Foto: Thomas Persson

En 27-årig kvinna har dömts för stöld vid Växjö tingsrätt. Kvinnan uppmärksammades av två väktare på Ica Maxi på Grand Samarkand som tyckte att hon ”låtsades blippa” varor med självscanningsapparaten.

Varorna värde uppgick till cirka 3 500 kronor, men hon betalade bara för en påse nachochips och en kasse. 27-åringen kunde gripas på plats.

Annons

Den tidigare ostraffade kvinnan döms nu till villkorlig dom och drygt 4 000 kronor i dagsböter för tilltaget. Kvinnan själv nekar till brott och hävdar att hon vid tillfället kände sig ”apatisk” och därför hade hon inte reagerat på att det blev fel summa.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons