Annons
Växjö

Kungen till Växjö - firar 50 år på tronen

Växjö • Publicerad 20 maj 2023
Kungen kommer till Växjö.
Kungen kommer till Växjö.Foto: PETTER ARVIDSON

I år firar kung Carl XVI Gustaf 50 år på tronen och det är dessutom 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges konung. Dessa jubileum kommer att firas i såväl Stockholm som Sveriges 21 residensstäder där Växjö är en.

Den 31 maj kommer kungen och drottning Silvia till Växjö. De har ett späckat schema som bland annat innehåller besök på Utvandrarnas hus och festspel på Stortorget.

Annons

Det blir även en kortege från från Vattentorget till det publika firandet i Linnéparken där det kommer att bjudas på både musik och tal.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Kungaparet till Kronoberg och till residensstaden Växjö. Vi ska tillsammans hylla ett kungligt ledarskap som fyller femtio år. Det blir en dag som går i firandets tecken med ett varierat program. Jag hoppas att många deltar och att hela länet sluter upp längs gator och torg och i Linnéparken, säger Maria Arnholm, Kronobergs landshövding, i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons