Annons

Kungsmadselev befann sig på Katedral – nu väntar rättegång

En pojke i Växjö åtalas för olaga intrång. Brottsligheten består i att han har befunnit sig inne på fel gymnasieskola.
Växjö • Publicerad 17 november 2023
Katedralskolan i Växjö.
Katedralskolan i Växjö.Foto: David Johansson

En pojke i gymnasieåldern åtalas nu vid Växjö tingsrätt misstänkt för olaga intrång. Åklagaren skriver i stämningsansökan att pojken ”har trängt in i och stannat kvar på Katedralskolan utan att ha rätt till det”.

Bakgrunden i ärendet är att pojken går på Kungsmadskolan i Växjö och en dag i september upptäckte personal på Katedral att han befann sig inne i deras lokaler. Enligt personalen hade pojken även tidigare besökt Katedralskolan och den aktuella dagen hamnade han även i slagsmål med två elever på Katedral.

Här saknas innehåll

Annons

Elever som börjar gymnasiet i Växjö får enligt personalen direkt information om att de inte får vistas på andra gymnasieskolor och på Katedrals ytterdörrar står även tydlig information om att ”den som vistas på skolan utan tillstånd betraktas som obehörig”.

När pojken förhördes av polisen nekade han till att ha begått något brott och berättade att han inte visste om att det var olagligt att vara på andra skolor. Han hade gått till Katedral för att vänta på en kompis. Nu väntar rättegång.

Informationen om besöksreglerna på Katedralskolans ytterdörr. Foto från polisens förundersökning
Informationen om besöksreglerna på Katedralskolans ytterdörr. Foto från polisens förundersökning
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons