Annons

Kvinna åtalas – angrep poliser som omhändertog hennes dotter

En kvinna åtalas nu efter ett tumultartat polisingripande utanför Mcdonalds i Växjö. Enligt poliserna blev hon ”ursinnig” när hennes dotter – som hade stökat inne på restaurangen – skulle omhändertas.
Växjö • Publicerad 11 maj 2023
Foto: Lena Ehring

En sen fredagskväll i höstas ryckte polispatruller ut till Mcdonalds på Norremark sedan man fått larm om att flera ungdomar uppträdde stökigt.

Poliserna misstänkte att tre tonårsflickor var drogpåverkade men när de skulle omhändertas och köras till polishuset för provtagning, uppstod stort tumult utanför restaurangen.

Annons

En av flickorna – som vid tidpunkten var yngre än 15 år – var enligt poliserna mycket utåtagerande och gjort kraftigt motstånd samt ”hotade, spottade och fräste”. Poliserna fick belägga henne med handfängsel och när de skulle sätta in henne i polisbilen kom en kvinna och la sig i ingripandet.

Kvinnan, som bor i Växjö och är i 50-årsåldern, visade sig vara flickans mamma som hade suttit och väntat i sin bil i närheten och enligt flera poliser var hon ”ursinnig” och började slita tag i dem för att försöka ta sig fram till dottern.

Nu åtalas kvinnan vid Växjö tingsrätt misstänkt för förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

När kvinnan förhördes om misstankarna berättade hon att befann sig i ett chocktillstånd och skrek åt poliserna att släppa hennes dotter som ”bara är ett barn”, men hon nekade till att ha angripit poliserna fysiskt.

Kvinnan har även uppgett att polisens provtagning av de tre flickorna visade att de inte alls var påverkade av några droger.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons