Annons

Kvinna bet vakt i benet och sparkade polis i ansiktet

Växjö • Publicerad 1 februari 2024
Ordningsvakt.
Ordningsvakt.Foto: MATHILDA AHLBERG

En kvinna som besökte ett nöjesställe i centrala Växjö förra sommaren var mycket berusad och stökig. Efter att ha slagit en förbipasserande man i skrevet beslutade en ordningsvakt att hon skulle avvisas. Då gick kvinnan till attack och bet en kvinnlig ordningsvakt i benet. Ordningsvakten har i förhör uppgett att hon trodde att hon skulle svimma av smärta och att hon blev sjukskriven i en månad efter händelsen.

När polisen kom till platsen var kvinnan enligt poliserna helt hysterisk och skrek rätt ut. När hon hade gripits och placerats i polisbilen ska kvinnan ha riktat en spark som träffade en av poliserna i ansiktet. För att försöka få kvinnan lugn ska den andra polisen använt pepparsprej.

Annons

Nu döms den 35-årige kvinnan till tre månaders fängelse för två fall av våld mot tjänsteman. Hon ska betala ungefär 23 000 kronor i skadestånd till ordningsvakten och 8 000 kronor till polisen som blev sparkad i ansiktet. Kvinnan har nekat till brott och uppgett att hon inte var medveten om sitt agerande eftersom hon fick panik och hamnade i ett black out-liknande tillstånd.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons