Annons

Kvinna blev biten i benet i hundrastgård

Växjö • Publicerad 18 maj 2023 • Uppdaterad 19 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lennart Larsson

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada och brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter efter en händelse i Trummens hundrastgård på Teleborg i lördags.

Enligt polisen var en kvinna i 25-årsåldern och rastade sin hund när den hamnade i bråk med en annan, större hund som sprang lös i hundrastgården.

Annons

– Vid slagsmålet blev även kvinnan biten av den andra hunden i ena benet och hon fick uppsöka sjukvård för sina skador, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Polisen utreder nu vem som är ägare till den aggressiva hunden.

Enligt den utsatta kvinnan föregicks inte bettet av något bråk mellan hundarna utan hon blev direkt attackerad av den stora hunden när den släpptes in i hundrastgården utan tillsyn från ägaren.

En kväll i förra veckan utsattes även en flicka för en hundattack i närheten av en annan hundrastgård på Teleborg. Hon fick föras med ambulans till Växjö lasarett efter att ha blivit utsatt för flera kraftiga hundbett.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons