Annons
Växjö

Växjö: Man rånade kvinna på campus – hade tillhygge och hotade med våld

Gärningspersonen tog kvinnans nycklar och mobiltelefon.
Växjö • Publicerad 6 maj 2021 • Uppdaterad 7 maj 2021
Campusområdet på Linnéuniversitetet i Växjö.
Campusområdet på Linnéuniversitetet i Växjö.Foto: Hilda Frankki

Strax före 21-tiden på torsdagskvällen blev en kvinna i 20-årsåldern rånad på Campusområdet i Växjö.

– Det ska ha skett utomhus. Det var en okänd gärningsperson som kom fram till kvinnan och han hade någon typ av tillhygge och tilltvingat sig personliga tillhörigheter och värdesaker under hot om våld, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson.

Annons

Enligt uppgifter från polisen kom rånaren över kvinnans nycklar och mobiltelefon. Kvinnan kunde själv larma polisen, med hjälp av en annan persons mobiltelefon.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för gärningen. Polisen har ett signalement som man inledningsvis inte ville gå ut med.

– Det är ett pågående ärende, så jag vill inte säga så mycket mer om det nu. Polisen i Växjö jobbar med ärendet, sade Sara Andersson.

Men på fredagsmorgonen går polisen ut med signalementet: En man i 17- till 20-årsåldern, mellan 160 och 170 centimeter lång, svart jacka, tröja med luva, blå ansiktsmask (som används i vården) för ansiktet, sneakers samt mörkblå jeans som var ljusare i mitten.

– Har någon sett en sådan person där i närheten så är det av intresse, säger Viktor Jensen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Här saknas innehåll

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons