Annons
Växjö

Kvinna döms för misshandel - attackerade sjuksköterska

Växjö • Publicerad 2 maj 2023 • Uppdaterad 4 maj 2023
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

En 39-årig kvinna har dömts för misshandel efter att ha attackerat en sjuksköterska på en psykiatrisk avdelning i Växjö. Hon utdelade flera slag mot sjuksköterskans huvud, sparkade mot hennes kropp, drog henne i håret och klöste henne på halsen, bröstet och i ansiktet. Det är oklart vad som var anledningen till attacken.

Sjuksköterskan vittnar om att hon inte hade mycket att sätta emot 39-åringens styrka och att hon föll till marken. Hon berättar också i förhör att hon inte kunde nå sitt larm. Till sist kom en av sjuksköterskans kollegor och kunde rycka in.

Annons

39-åringen själv uppger att hon sagt till sjuksköterskan att hon behövde hjälp varpå sjuksköterskan svarat att hon måste gå. De ska sedan ha puttat på varandra och efter det uppger 39-åringen att hon inte minns någonting.

Nu har den 39-åriga kvinnan dömts till misshandel i Växjö tingsrätt. Påföljden blev Rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning och hon ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till sjuksköterskan.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons