GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinna döms för trafikbrott efter krock med lastbil

Växjö • Publicerad 12 maj 2022
polis polisbil
polis polisbilFoto: Jan Brunby

En 24-årig kvinna har dömts vid Växjö tingsrätt för vårdslöshet i trafik. Det var en decemberdag i fjol som kvinnan körde bil i Rottne och krockade med en lastbil med tillhörande släp som stod parkerad längs med vägen på en raksträcka.

Kvinnan fick föras till sjukhus för kontroll men klarade sig med lindriga skador. Bilen däremot fick så stora karosskador att den behövde skrotas.

Vid rättegången i Växjö tingsrätt förklarade kvinnan att hon blivit bländad av solen och att framrutan var skitig, då hon hade slut på spolarvätska i bilen.

Domstolen anser att hon gjort sig skyldig till trafikbrott eftersom hon fortsatte att köra trots att sikten framåt var begränsad. Straffet blir 7 600 kronor i dagsböter.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.