Annons
Växjö

Kvinna döms för vansinnesfärd i Växjö – krockade med bilar, staket och stenmur

Växjö • Publicerad 3 december 2022
Det sönderkörda trästaketet i Sandsbro. Foto från polisens förundersökning
Det sönderkörda trästaketet i Sandsbro. Foto från polisens förundersökning

En kvinna i 55-årsåldern har dömts till fyra månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Hon ska förra hösten ha kört mycket vårdslöst med sin bil och krockat flera gånger. Kvinnan som var kraftigt påverkad av narkotikaklassade läkemedel körde in i två bilar, en mur och ett staket.

Bilfärden tog stopp i ett villakvarter i Sandsbro där flera personer ingrep. De tog bilnycklarna och höll fast henne i väntan på polisen.

Annons

Ett vittne som befann sig vid Norremark har uppgett att han såg kvinnans bil när den i mycket hög hastighet körde genom en rondell med flera ”staket-pinnar” som satt fast i fordonets grill.

Inga personer kom till skada vid vansinnesfärden.

Kvinnan har uppgett att hon inte har några minnesbilder av att hon körde bil den aktuella dagen. Hon ska vid tillfället ha bytt till en ny sömnmedicin.

Kvinnan döms till fyra månaders fängelsestraff och ska betala 117 000 kronor i skadestånd till ett försäkringsbolag för reparationerna av två skadade bilar, en lyktstolpe och ett staket.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons