Annons

Kvinna gick från fyllecell till hotell – stal sprit och drack i lobbyn

Växjö • Publicerad 9 juli 2023
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Lena Gunnarsson

När 37-åringen släpptes ut från fyllecellen smög hon direkt in på ett hotell i Växjö och stal sprit i baren som hon drack upp i lobbyn. Nu har hon dömts för stölden och ska betala 4 000 kronor i dagsböter.

En kväll i oktober i fjol omhändertog en polispatrull en 37-årig kvinna på järnvägsstationen i Alvesta sedan man fått larm att hon försökt åka tåg utan biljett och varit aggressiv mot tågpersonalen. Hon fick spendera några timmar i en fyllecell i polishuset i Växjö på grund av berusning och drogintag.

Annons

När kvinnan hade släppts ut från polishuset gick hon till ett hotell i centrala Växjö och stal sprit. Kvinnan ska ha stulit fyra flaskor, däribland Baileys likör och Grönstedts konjak, från hotellets bar som hon sedan snabbt drack i lobbyn.

Kvinnan döms nu för stölden. Hon har uppgett att hon inte kommer ihåg något från händelsen. Hon har uppgett i förhör att hon inte dricker alkohol eller använder narkotika och hon vet inte varför hon befann sig på hotellet.

Kvinnan ska betala 671 kronor i skadestånd till hotellet eftersom flera av flaskorna var osäljbara efter stölden och kvinnans drickande.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons