Annons
Växjö

Kvinna hotade att göra hamburgare av en häst

Växjö • Publicerad 9 mars 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Tomas Löwemo

En kvinna i 50-årsåldern har dömts för olaga hot efter att i augusti förra året hotat en annan kvinna på sms. Hon döms att betala 10 800 kronor i dagsböter och 8 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Den åtalade kvinnan skrev att hon skulle döda den andra kvinnan och se till att hennes häst blir hamburgare.

Annons

Kvinnorna ska ha känt varandra under lång tid och hamnat i en diskussion om hundar som sedan resulterade i de hotfulla meddelandena. Den hotade kvinnan har uppgett att hon blev rädd för hotet att döda henne och för sin häst skull som var oskyddad i hage. Hon köpte övervakningskameror och satte upp i bostaden.

Den nu dömda kvinnan har uppgett att hon inte har haft som avsikt att göra hamburgare av hästen utan att det var ett ”dumt uttryck från förr då man åt hamburgare av häst”. Hon ska ha skrivit att hon skulle döda den andra kvinnan eftersom hon var arg och frustrerad.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons