GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinna hotade att göra hamburgare av häst

Växjö • Publicerad 23 januari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Tomas Löwemo

En kvinna i 50-årsåldern har åtalats för olaga hot efter att i augusti förra året hotat en annan kvinna på sms.

Den åtalade kvinnan ska enligt stämningsansökan skrivit att hon skulle döda den andra kvinnan och se till att hennes häst blir hamburgare.

”Hotet var sådant att NN (Målsägandens namn) kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga- och egendoms säkerhet”, står det i åtalet.

Den hotade kvinnan vill ha skadestånd på 10 000 kronor för kränkning. Kvinnan i 50-årsåldern som åtalas förnekar brott. Som bevisning för att konversationen ska ha skett på sms kommer skärmdumpar att användas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.