Annons

Kvinna i Växjö hjälpte man som jobbade i Afrika – lurades på 60 000

Växjö • Publicerad 6 januari 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: JULIA KOCH

En kvinna i 50-årsåldern i Växjö har polisanmält att hon blivit utsatt för ett bedrägeri.

Kvinnan fick enligt polisen i somras kontakt med en man på sociala medier som berättade att han jobbade i Afrika. De två höll kontakten och mannen vädjade om att han behövde pengar, bland annat för ett uppehållstillstånd i landet som han befann sig i. Han ska ha intygat att det rörde sig om ett lån och han lovade att betala tillbaka.

Annons

– De två har aldrig träffats i verkliga livet men kvinnan har uppgett att hon tyckte synd om honom och ville hjälpa till. Hon har vid flera tillfällen skickat pengar till den här mannen och totalt rör det sig om cirka 60 000 kronor, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Mannen betalade dock aldrig tillbaka några pengar och när kvinnan insåg att hon blivit utsatt för ett bedrägeri kontaktade hon polisen, som i nuläget inte har några spår i ärendet.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons