Annons

Kvinna körde rattfull – tvingas böta 97 500 kronor

Växjö • Publicerad 29 december 2023
Flera Växjöbor har fått strafföreläggande för rattfylleri.
Flera Växjöbor har fått strafföreläggande för rattfylleri.Foto: Patric Söderström

Flera Växjöbor har fått strafföreläggande för rattfylleri. En 46-årig kvinna ska betala 97 500 kronor efter att ha kört bil på Mörners väg med alkohol i kroppen. Kvinnans alkoholkoncentration i utandningsluften som uppgick till 0,47 milligram per liter, vilket motsvarar knappt en promille.

En 24-årig man ska betala 8000 kronor efter att han kört bil på Ronnebyvägen i Växjö med en alkoholkoncentration i utandningsluften som uppgick till 0,24 milligram per liter.

Annons

En 55-årig man körde i december alkoholpåverkad i Linneryd i Tingsryds kommun och ska nu betala 26 400 kronor. Mannen får strafföreläggandet för rattfylleri och grov olovlig körning eftersom hans körkort var återkallat. Hans alkoholkoncentration i utandningsluften uppgick till 0,26 milligram per liter.

Antalet dagsböter visar hur allvarligt brottet eller brotten är och hur stor varje dagsbot är fastställs med hänsyn till inkomst, förmögenhet och försörjningsskyldighet.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons