Annons

Kvinna kunde inte hålla sig – döms för förargelseväckande beteende under Karl-Oskardagarna

Växjö • Publicerad 22 november 2023
Under Karl-Oskardagarna hade kvinnan svårt att hitta en ledig toalett. När hon satte sig vid buskar blev hon påkommen.
Under Karl-Oskardagarna hade kvinnan svårt att hitta en ledig toalett. När hon satte sig vid buskar blev hon påkommen.Foto: Calle Rydqvist

Mitt i folkfesten under Karl-Oskardagarna i augusti i år gjorde en kvinna i 40-årsåldern sitt bästa för att hitta en toalett som var ledig. När hon inte kunde vänta längre satte hon sig vid några buskar och cykelställ och urinerade. Nu har hon dömts för förargelseväckande beteende.

Kvinnan har uppgett att hon inte kunde hålla sig och att hon inte visste att det var ett brott. Enligt polis som har förhörts under rättegången har berättat att det var väldigt mycket folk i rörelse vid tidpunkten och att han hörde att kvinnan urinerade när han gick förbi henne. Hon hade enligt polisen försökt dölja sig lite men var synlig för allmänheten.

Att urinera offentligt på en allmän plats kan väcka förargelse hos allmänheten och därför döms nu kvinnan att betala 800 kronor i penningböter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons