Annons

Kvinna lurad av bedragare – blev av med 10 000

Växjö • Publicerad 31 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Tomas Löwemo

En kvinna i 70-årsåldern, bosatt i Växjö kommun, har utsatts för ett bedrägeri där hon blev av med 10 000 kronor. Kvinnan ska enligt polisen ha fått ett sms från en person som utgav sig för att vara hennes dotter. I meddelandet stod det att dottern bytt telefonnummer och att mamman skulle lägga till det nya numret.

Sedan fick kvinnan i 70-årsåldern ett meddelande med en frågan om hon kunde hjälpa dottern att betala en faktura eftersom dotterns bank-id inte fungerade.

Annons

– Kvinnan hjälpte till och blev av med 10 000 kronor. Det här har varit ett vanligt förekommande sätt att komma över pengar. Vi har pratat mycket om det här och jag har själv fått ett sådant här meddelande. Nuförtiden är det mer försök än fullbordade bedrägerier men många blir fortfarande av med pengar, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons