Annons

Kvinna med ”hjärtinfarkt” döms – slog ner sköterska på akuten

När sjuksköterskan skulle ta EKG på 55-åringen – som kommit in med ambulans till akuten efter en påstådd hjärtinfarkt – fick hon ta emot ett hårt slag i ansiktet så att hon föll till golvet.
Nu döms 55-åringen till fängelse för misshandeln.
Växjö • Publicerad 22 oktober 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

Händelsen som nu har lett till en fällande tingsrättsdom inträffade på akuten en natt i oktober i fjol.

En 55-årig kvinna hade transporterats med ambulans till Växjö lasarett från en mindre ort i kommunen, sedan hon larmat 112 om att hon hade drabbats av en hjärtinfarkt. Hon var dock så stökig mot ambulanspersonalen att de kände sig tvingade att tillkalla en polispatrull.

Annons

55-åringen var även mycket stökig inne på akuten och en väktare fick ingripa för att lugna ner henne så att hon kunde undersökas. Men undersökningen urartade direkt. 55-åringen sa till sjuksköterskan som skulle ta EKG på henne att ”hon såg ut som en hora”. När sköterskan svarade fick hon ett kraftigt knytnävsslag i ansiktet så att hon enligt egen uppgift ”ramlade ner under datorbordet”.

Den utsatta sköterskan fick skador i ansiktet och hon blev sjukskriven ett par veckor. 55-åringen blev åtalad för misshandel men vid rättegången nekade hon till brott och berättade att hon bara ”i panik viftade med sin hand”, eftersom hon trodde att ”sjuksköterskan skulle döda henne” vid undersökningen.

Tingsrätten stöder sig dock på sköterskans vittnesmål om händelsen och dömer 55-åringen – som tidigare har dömts för hotelser och falsklarm – till en månads fängelse. Hon ska betala totalt drygt 6 000 kronor i skadestånd till sköterskan för kränkning samt sveda och värk.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons