Annons

Kvinna ”missade” att scanna in ett 70-tal varor på Ikea

Älmhult/Växjö • Publicerad 4 november 2022

Här saknas innehåll

Personalen vid en av Ikeas stationer för självscanning i Älmhult fattade en dag i slutet av oktober misstankar mot en kvinnlig kund som lämnade varuhuset efter att ha betalat för varor värda cirka 1 200 kronor.

Enligt personalen borde kvittot ha varit på ett betydligt högre belopp och man stoppade kunden – en kvinna i 25-årsåldern som bor i Växjö kommun – ute på parkeringen.

Annons

När kvinnans alla produkter i kundvagnen kontrollerades visade det sig att hon inte hade scannat in ett 70-tal varor – bland annat en spjälsäng. Värdet på varorna som hon inte hade betalade för uppgick till drygt 9 000 kronor.

Personalen ringde polisen och nu åtalas kvinnan vid Växjö tingsrätt misstänkt för stöld.

När kvinnan förhördes nekade hon till brott. Hon berättade att hennes intention var att betala för allt men eftersom hon är ”vimsig och snabb”, missade hon en del varor. Hon tillade att det rörde sig om ett ärligt misstag.

Men åklagaren anser att hon ”begick gärningen med uppsåt att stjäla” och snart väntar rättegång.

Ikea.
Ikea.Foto: MAXIM THORÉ
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons