Annons
Växjö

Kvinna stal i två butiker – ska betala 14 800

Växjö • Publicerad 16 juli 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Tomas Löwemo

En 60-årig kvinna har dömts för stöld och ringa stöld efter att ha stulit varor på både Clas Ohlson och Kicks på Grand Samarkand i Växjö tidigare i år. Kvinnan döms till villkorlig dom och ska betala 14 800 kronor i dagsböter.

Kvinnan ska i maj i år ha stulit varor för nästan 1 000 kronor på Clas Ohlson. Samma dag var hon inne på Kicks och stals för drygt 3 000 kronor. Hon har erkänt stölderna och döms nu för ringa stöld och stöld.

Annons

Antalet dagsböter visar hur allvarligt brottet eller brotten är och hur stor varje dagsbot är fastställs med hänsyn till inkomst, förmögenhet och försörjningsskyldighet. På grund av kvinnans inkomst är det 40 dagsböter á 370 kronor, vilket totalt blir 14 800 kronor.

Kvinnan är sedan tidigare inte dömd för stöld men förekommer under två avsnitt i belastningsregistret men då avseende trafikbrott.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons