Annons

Kvinna var kraftigt berusad – körde vårdslöshet i Växjö

Växjö • Publicerad 2 mars 2024
Foto: Lena Ehring

En kvinna har åtalats för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik efter att ha kört bil kraftigt berusad i Växjö.

Den 5 januari i år fick polisen larm om en vinglig färd på Mörners väg i Växjö. Ett par hade noterat en kvinnas färd och beslutade sig för att följa efter.

Annons

Kvinnan ska ha kört upp på en refug och en trottoar, kört i det motsatta körfältet och genom en rondell. Ett vittne har uppgett att det vid en rondell var ”ett under att kvinnan inte krockade med tre bilar som var inne i rondellen”.

Polisen kontrollerade kvinnan bakom ratten efter att hon svängt in på en parkeringsficka på Mörners väg. Poliserna ha beskrivit henne som så berusad att hon knappt kunde stå på benen. Kvinnan, som har uppgett att hon jobbar inom omsorgen, minns inte mycket av färden. Hon hade drygt 1,5 promille alkohol i blodet och har uppgett att hon ”måste fått en blackout”.

Kvinnan har erkänt både grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons