Annons
Växjö

Kvinnojouren Blenda vinner pris: ”Stolta”

Växjö • Publicerad 26 april 2024
Caroline Coucher verksamhetsledare Kvinnojouren Blenda, Cecilia Nilsson, verksamhetschef Familjefridsjouren i Höganäs och Olga Persson, ordförande i Unizon.
Caroline Coucher verksamhetsledare Kvinnojouren Blenda, Cecilia Nilsson, verksamhetschef Familjefridsjouren i Höganäs och Olga Persson, ordförande i Unizon.Foto: Pressbild

Kvinnojouren Blenda tilldelades förra helgen Unizons Idépris. Kvinnojouren Blenda får priset tillsammans med Familjefridsjouren i Höganäs för musikprojektet ”När hjärtat svämmar över” som är ett samverkansprojekt tillsammans med Musik i Syd.

Tillsammans med musiker och musikterapeut skapar Kvinnojouren Blenda musikaliska stunder med barnen kring temat känslor och skapar förståelse för att det är naturligt att känna sig ledsen, glad, rädd och orolig.

Annons

– Vi är glada över att ha vunnit Idépriset 2024 och stolta över detta fantastiska musikprojekt som vi har tillsammans med Musik i Syd. Det är positiva musikstunder för barnen och meningsfulla möten som skapas på ett lekfullt sätt med sång och gemenskap i centrum. Projektet fungerar som en hälsofrämjande kraft, säger Caroline Coucher, verksamhetsledare på Kvinnojouren Blenda.

En forskare vid Linnéuniversitetet forskar kring effekterna av musikstunderna för barnen.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons