Annons
Växjö

Kvinnomisshandlare får fängelsestraff – slog, ströp och bet sin sambo

Växjö • Publicerad 10 maj 2022
Montage: Smp.
Montage: Smp.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Här saknas innehåll

En 43-årig Växjöbo har under en period vid flera tillfällen misshandlat och hotat sin sambo, varpå han blev åtalad för kvinnofridskränkning samt två fall av misshandel.

Enligt domen har misshandeln innefattat stryptag, slag, sparkar och knuffar. 43-åringen ska även ha bitit henne i läppen så att hon började blöda.

Annons

Vid ett specifikt tillfälle som ledde till en polisanmälan ströp mannen henne så att hon tappade medvetandet. Därefter drog han in henne i sovrummet, misshandlade henne i flera minuter och hotade med att ta livet av henne.

När polisen förhörde kvinnan i december 2020 berättade hon att deras relation varit stormig och att 43-åringen är kontrollerande och svartsjuk. Hon berättar också att hon emellanåt fruktat för sitt liv.

När mannen i fråga har förhörts har han bekräftat bilden av ett destruktivt förhållande, men nekat till att han ska ha varit våldsam mot sin sambo.

Men flera fotografier och vittnesförhör som tingsrätten har tagit del av talar för att mannen gjort sig skyldig till minst en misshandel.

Mannen förekommer under 21 avsnitt i belastningsregistret och har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott och enligt ett yttrande från Kriminalvården finns det stor risk för att mannen kan återfalla i brott. Tingsrätten anser att straffet för misshandeln därför bör bestämmas till tre månaders fängelse.

Mannen frias samtidigt från kvinnofridskränkning och en andra misshandel, sedan bevisningen inte är tillräcklig.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons