Annons
Växjö

Läckande avlopp på lasarettet - ”Under hösten och vintern har vi haft otur”

Växjö • Publicerad 7 februari 2023
Växjö lasarett.
Växjö lasarett.Foto: Elvedin Basic

Region Kronoberg har under hösten och vinter dragits med ett återkommande problem - rör som läcker. Detta på grund av ett åldrat avloppssystem.

– Under hösten och vintern har vi haft otur. Det är en ständig kamp mot klockan, säger fastighetschefen Patrik Hjelm till SVT.

Annons

Bara de senaste månaderna har regionen behövt gå in för att sanera efter 5-6 läckor. Detta genom någonting som kallas relning, där man rensar rören för att sedan fodra dem med en ny insida i plast.

Detta är dock inte en långsiktig lösning. På frågan om det är hållbart att hålla på att lappa och laga så svarar Patrik Hjelm till SVT:

– Det är mycket planering. Samtidigt går vi inte in och gör mer, eftersom det finns ett investeringsbeslut på att bygga ett nytt sjukhus

Problemet har stört flödet i lasarettets verksamhet. Bland annat har cytostatika till cancerpatienter fått flyttas till andra län för att sedan köras tillbaka till Växjö. Detta för att saneringsinsatser behövts sättas in. Chefsläkaren Per Lindgren menar att det är opraktiskt.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons