Annons

Lägenhet i Växjö totalförstörd i anlagd brand

När fastighetsskötaren kontrollerade lägenheten i Växjö på tisdagen var den helt utbränd. Nu har polisen upprättat en anmälan om mordbrand.
– Bostaden har fått mycket omfattande skador, säger Robert Loeffel.
Växjö • Publicerad 15 augusti 2023
Brand i lägenhet i Växjö den 14 augusti 2023.
Brand i lägenhet i Växjö den 14 augusti 2023.Foto: Carl Carlert

På tisdagseftermiddagen ryckte Värends räddningstjänst och polisen ut till en lägenhet på Hjalmar Petris väg på Araby i Växjö, sedan man fått larm om att det hade brunnit i bostaden.

– Det var grannar som på tisdagen hade känt röklukt i byggnaden och tog kontakt med fastighetsbolaget. När en fastighetsskötare tog sig in i lägenheten upptäcktes att den har mycket omfattande brandskador, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Polisen misstänker att branden i lägenheten har inträffat någon gång under helgen och man har spärrat av lägenheten och ska nu genomföra en teknisk undersökning.

– Det är inga personskador men bostaden har fått mycket omfattande brand- och sotskador. Branden har självslocknat eftersom fönsterrutorna inte gick sönder. Hade rutorna spruckit hade elden fått syre vilket kunde ha lett till ett helt annat förlopp. Vi har inte fått tag i lägenhetsinnehavaren men vi misstänker att branden är anlagd, fortsätter Robert Loeffel.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för den anlagda branden.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons