Annons
Växjö

Lägenhetsbranden i Sandsbro utreds som allmänfarlig vårdslöshet

Växjö • Publicerad 19 november 2021
Branden spred sig till vinden ovanför bostaden.
Branden spred sig till vinden ovanför bostaden.Foto: Calle Rydqvist

På torsdagseftermiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till en radhuslänga på Fyllerydsvägen i Sandsbro. Branden var omfattande och två av fyra lägenheter är för närvarande obeboeliga. Alla personer kom ut välbehållna från den brinnande fastigheten.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet i samband med branden, det bekräftar Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral i Malmö, på torsdagskvällen.

Annons

– Den rubriceringen ger en indikation på att man har varit oaktsam på något sätt. Polisens tekniker ska undersöka brandplatsen i morgon, säger Rickard Lundqvist, till Smålandsposten.

Straffet för allmänfarlig vårdslöshet är dagsböter eller fängelse i högst sex månader.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons