GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda på tolv år i Växjö

     Växjö • Publicerad 12 oktober 2021 • Uppdaterad 15 oktober 2021
     Allt fler blir utskrivna från Arbetsförmedlingen i Växjö kommun, det visar nya siffror från Arbetsförmedlingen.
     Allt fler blir utskrivna från Arbetsförmedlingen i Växjö kommun, det visar nya siffror från Arbetsförmedlingen.
     Foto: Jan Bärtås

     I september hade Växjö kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan maj 2009 och sedan december i fjol har arbetslösheten minskat från 25,0 till 22,6 procent. Det visar den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen.

     Enligt färska siffror minskade arbetslösheten bland utlandsfödda i Växjö kommun med 3,1 procentenheter under september månad. Arbetslösheten bland invånare födda i ett annat land var 22,6 procent i september. Det motsvarar 2 537 av 11 226 personer.

     Det är fortfarande skillnad i arbetslöshet mellan utrikesfödda och den totala arbetskraften, men differensen har minskat under det senaste året.

     Arbetslösheten för hela Växjös registerbaserade arbetskraft minskade också. Under september månad rapporterade Växjö en total arbetslöshet på 8,1 procent, vilket är en minskning med 1,3 procentenheter jämfört med samma tidpunkt i fjol.

     Minskningen av antalet arbetslösa i september följer både regionalt och nationellt, och liknande siffror kan skådas i nästintill hela landet.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.