Annons

Läkare döms för narkotikasmuggling

Växjö • Publicerad 11 april 2024
Växjöläkaren och en kamrat från Blekinge smugglade in Zopiklon.
Växjöläkaren och en kamrat från Blekinge smugglade in Zopiklon.Foto: Tullen

En läkare i Växjö har dömts för narkotikasmuggling efter att tillsammans med en kompis beställt 560 tabletter av zopiklon, ett narkotikaklassat preparat som används vid olika sömnbesvär, från Indien utan att deklarera det för svenska tullen.

Läkaren döms att betala 50 000 kronor i dagsböter. Läkaren har hävdat att tabletterna var avsedda för vännen och att han inte visste att kompisen skulle beställa narkotikaklassat sömnmedel utan trodde att det var multivitaminpiller. Läkaren har hävdat att hans vän bett honom om hjälp med betalningen eftersom denne saknade betaltjänsten Paypal.

Annons

Enligt tingsrättens dom ska läkaren dock ha besökt olika hemsidor med tydlig koppling till säljaren och till sömnmedlet och tingsrätten slår fast att de två männen agerat i samförstånd när de beställde tabletterna.

Vännen, som är från Blekinge, döms också för narkotikasmuggling. Han ska betala 5000 kronor i dagsböter.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons