Annons
Växjö

Läkare med missbruksproblem skrev ut droger till sig själv

Växjö • Publicerad 27 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: NIKLAS LARSSON

Förra året anmälde Region Kronoberg en av sina läkare till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Enligt anmälan fanns det misstankar om att läkaren under flera år hade missbrukat alkohol och ”högdoserat” narkotiska preparat, skriver Smålandsposten.

Ivos utredning visade att läkaren hade förskrivit tusentals narkotikaklassade tabletter till sig själv. Nu har myndigheten beslutat att läkaren borde få en treårig prövotid där drogfriheten kontrolleras kontinuerligt.

Annons

Myndigheten bedömer att läkaren lider av en pågående beroendesjukdom som innebär att hen ”kan befaras utgöra en fara för patientsäkerheten”. Regionen påpekar dock att inga rapporter finns om att läkaren ska begått några fel i sin yrkesutövning.

Det blir nu Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnds uppgift att fatta beslut om Ivos föreslagna prövotid.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons