Lakers förlorar säsongens första match

Växjö • Publicerad 16 augusti 2023
Dylan McLaughlin satte sitt första mål i Lakerströjan i onsdagens förlust mot Linköping.Foto: David Johansson

Under onsdagskvällen ställdes Växjö Lakers mot Linköping i säsongens första försäsongsmatch. 18:00 släpptes pucken på bortais i Saab Arena.

Lakers började bäst och redan i den tredje minuten satte Tobias Rieder ledningsmålet för Växjölaget. Därefter skulle det bli tyngre. 10 minuter senare kunde Linköping kvittera och i andra perioden tog de över och satte både 2-1 och 3-1.

Det syntes att det var Lakers första match och många såg trötta ut. Linköpingsspelarna, som redan har en match i benen, åkte mer skridskor och var snabbare in i situationerna.

I tredje perioden utökade hemmalaget omgående till 4-1. Lakers kunde tio minuter innan matchens slut få in ett tröstmål genom Dylan McLaughlin. Men årets första förlust är ett faktum och slutsiffrorna skrivs till 4-2.

Nu har Lakers en träningsmatch kvar, nästa fredag mot Rögle i Kristianstad, innan det är dags för CHL spel.