GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lakers kan tvingas betala miljoner i elkostnader varje månad – hallar kan stängas

Växjö • Publicerad fredag 13:18
Vida Arena i Växjö.
Vida Arena i Växjö.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Många föreningar drabbas hårt av elkrisen. En av dem är Växjö Lakers vars elkostnader i augusti var åtta gånger högre än budget. Nu har klubben vänt sig till Växjö kommun.

Enligt Växjö Lakers vd Johan Markusson har de fått indikationer på att det kommer bli värre de kommande månaderna och att klubben väntas lägga tre miljoner kronor i månaden på elkraft. Om så blir fallet kan det blir så att klubben släcker den gamla ishallen och träningshallen.

– Det är det absolut sista lösningen, men jag skulle inte vara ansvarsfull om jag inte jobbade med worst case scenario. Jag behöver ha en handlingsplan för verksamheten om det går så långt. I extrema tider måste man ta till extrema åtgärder. Jag tror inte att det går så långt, men jag kan inte utesluta det heller, säger Johan Markusson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.