Växjö

Lakers tunga premiärsvit fortsätter – föll i straffläggning

Växjö • Publicerad 17 september 2022
Växjöspelarna deppar under premiären mot IK Oskarshamn.Foto: SUVAD MRKONJIC

SHL-premiärerna brukar vara tuffa för Växjö Lakers som inte vunnit en premiär sedan 2017. Under lördagens premiärmatch mot IK Oskarshamn fick Lakers en drömstart men tappade och förlorade matchen med 5-4 efter straffläggning.

Med knappt tre minuter spelade i den första perioden studsade pucken i sargen och ut framför mål där Martin Lundberg kunde peta in Lakers och SHL:s första mål den här säsongen. Växjö var det spelförande laget i den första perioden men Oskarshamn kom tillbaka och kvitterade i början av den andra perioden. Hemmalaget tog sedan ledningen med 2-1, vilket stod sig perioden ut.

15 sekunder in i den tredje perioden kvitterade Växjö Lakers genom nyförvärvet Manuel Ågren, som fick hela förra säsongen förstörd på grund av en knäskada. Några minuter in i den perioden tog Växjö Lakers också ledningen med 3-2 genom Tobias Rieder. Men ledningen stod sig endast i 17 sekunder innan Oskarshamn kvitterade till 3-3.

Med knappt nio minuter kvar av den tredje perioden satte nyförvärvet Dan Sexton 4-3 till Lakers, vilket såg ut att bli det avgörande målet. I en forcering för att försöka göra ett kvitteringsmål tog Oskarshamn ut sin målvakt och med en och en halv minut kvar av ordinarie speltid satte hemmalaget 4-4.

I början av förlängningen gjorde Oskarshamn mål men det blev bortdömt efter videogranskning. Matchen gick till förlängning och där var hemmalaget det bättre laget och kunde lämna isen med två poäng. Växjö Lakers förlorade för tredje året i rad en säsongspremiär på straffar.