Annons

Lakers värvar 24-årig back - ”Jag kommer offra allt”

Växjö • Publicerad 23 juli 2023
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Under fredagen offentliggjordes en ny signering av Växjö Lakers. Denna gång är det den 24-årige backen Elias Rosén som står för kråkan på kontraktet. Elias Rosén har hockeyn i blodet, även pappa Johan hade en karriär på isen.

Sina ungdomsår spenderade Elias i Leksand och Västerås. Han gjorde sin seniordebut för de sistnämnda HockeyEttan säsongen 2017/2018.

Annons

Efter det väntade collegehockey för den unga backen som har spenderat fem år i Nordamerika. Han ansluter till Lakers från ECHL-laget Kansas City Mavericks.

– Det känns som en otroligt rolig möjlighet att signa med Växjö och spel i SHL. Jag har alltid drömt om att spela i Sveriges högsta liga så när dem ringde så var det ett enkelt val. Speciellt när en så framgångsrik förening som Växjö med så många lyckade säsonger hörde av sig! Jag ser verkligen fram emot att få utvecklas med Växjö Lakers och ta på mig svenska mästarnas tröja nästa säsong. Även att få spela för fansen i Vida Arena, säger Elias Rosén i ett pressmeddelande.

Elias Rosén beskriver sig själv som en spelskicklig back som gärna passar pucken vidare för att göra sina medspelare bättre.

– Jag kommer offra allt för en ny fin säsong med Växjö Lakers, avslutar Elias Rosén.

Enligt sportchef Henrik Evertsson passar nyförvärvets spelstil Lakers väldigt bra.

– Elias har kanske seglat lite under radarn i och med att han gått collegevägen. Men vi ser en väldigt allround spelare som på många sätt spelar precis den hockeyn vi vill spela. Smarta beslut, laglojal och med en vilja att göra sitt yttersta för att vinna, säger Henrik Evertsson.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons