Annons
Växjö

Lakersforwarden uttagen till landslaget

Växjö • Publicerad 26 oktober 2022
Växjö Lakers Victor Stjernborg i landslagströjan.
Växjö Lakers Victor Stjernborg i landslagströjan.Foto: JOEL MARKLUND

Juniorkronornas förbundskapten Magnus Hävelid, har tagit ut truppen som i november ska möta J19- och J20-landslagen från Tjeckien och Finland i tjeckiska Ostrava.

I truppen finns bland annat Växjö Lakers Victor Stjernborg. 19-åringen är den enda spelaren från Lakers som är uttagen i truppen. Victor Stjernborg har den här säsongen spelat 13 SHL-matcher med Växjö Lakers och noterats för två assist.

Annons

– Det är glädjande att se att så många spelare har utvecklats väldigt mycket i sina klubblag under hösten. Extra viktigt tycker jag det är att spelarna får regelbunden matchtid, oavsett om det är i junior- eller seniorlaget. Här upplever jag att klubbledarna har tagit ett stort ansvar för att skapa bästa möjliga utveckling för spelarna, säger Magnus Hävelid, förbundskapten för Juniorkronorna.

De fyra matcherna blir den sista samlingen innan junior-VM i Halifax i december.

Fakta

Spelschema

Onsdag 9 november

18.00 Sverige–Tjeckien J19 RT Torax Arena

Torsdag 10 november

18.00 Sverige–Tjeckien J20 RT Torax Arena

Lördag 12 november

14.00 Sverige–Finland J20 RT Torax Arena

Söndag 13 november

14.00 Sverige–Finland J19 RT Torax Arena

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons