Annons

Lakerssupporter fick tillträdesförbud – nu hävs beslutet

Växjö • Publicerad 22 mars 2024
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Inför derbymatchen mot HV71 i Vida Arena i november förra året samlades ett stort antal Lakers-supportrar vid Vattentorget där de brände bengaler. Omkring 50 personer hade maskerat sig och försökte ta sig fram till motståndarsupportrarna.

Polisen kände igen ett par av supportrarna, däribland en man som hade två pyrotekniska pjäser i vardera jackficka. Han har i förhör uppgett att han hade tänkt använda pjäserna i nödvärn för att påkalla hjälp om någon skulle göra honom illa.

Annons

Mannen misstänktes för brott mot ordningslagen men utredningen lades ner eftersom innehavet av bengalerna inte bedömdes vara brottsligt. Däremot utfärdade åklagaren ett tillträdesförbud.

Supportern begärde prövning av beslut i tingsrätten och hänvisade till Växjö Lakers säkerhetschef som intygade att supportern under alla år aldrig stört ordningen i Vida Arena och att han inte tyckte att det fanns någon risk för att supportern skulle begå brott eller störa ordningen eller säkerhet i arenan. Nu hävs tillträdesförbudet.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons