Annons
Växjö

Lämnade sin affärslokal i centrum – måste betala 360 000

Fastighetsbolaget stämde Växjöföretagaren sedan hon lämnat sin butikslokal i centrum. Nu döms hon att betala totalt cirka 360 000 kronor.
Växjö • Publicerad 4 september 2023

Här saknas innehåll

En Växjöbo som i flera år har drivit en affärsverksamhet på Storgatan flyttade förra året ut från sin hyrda butikslokal, sedan rörelsen börjat gå dåligt ekonomiskt.

Vid flytten låg hon efter med hyran och fastighetsbolaget upprättade ett avtal med henne om att hon skulle betala de uteblivna hyrorna i efterhand samt även betala 75 000 kronor i kompensation, eftersom hyresavtalet hade avslutats i förtid.

Annons

När kvinnan efter flytten varken betalade hyrorna eller avtalsersättningen vände sig fastighetsbolaget till inkasso. Och när det inte hjälpte stämde bolaget henne i Växjö tingsrätt.

Nu döms kvinnan i en så kallad tredskodom att omgående betala de tiotalet uteblivna hyrorna samt engångsavgiften på 75 000 kronor som hon är skyldig fastighetsbolaget. Hon måste även betala bolagets rättegångskostnader och totalt landar beloppet på cirka 360 000 kronor.

Fotnot: En tredskodom är en dom som avkunnas mot en part som blivit kallad till en rättegångsförhandling men som inte har infunnit sig.

Storgatan i Växjö arkivfoto.
Storgatan i Växjö arkivfoto.Foto: Jonas Engman
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons