Annons
Växjö

Landade på en ö - hotellet fanns på en annan

Växjöparet hade bokat lyxsemester på Kap Verde.
När de landade fick de reda på att hotellet fanns på en annan ö.
…och på hemvägen var flyget jätteförsenat.
Nu kräver de tillbaka hela semesterpriset.
Växjö • Publicerad 14 maj 2023 • Uppdaterad 15 maj 2023
Flygplan.
Flygplan.Foto: PETTER ARVIDSON

Växjöparets planerade lyxsemester som blev katastrofsemester hände i mars i år. De hade bokat ett femstjärnigt hotell på paradisögruppen Kap Verde i Atlanten. Förväntningarna var höga när de landade på ön Sal, ögruppens nordöstligaste ö.

Väl där insåg de att hotellet fanns på Boa Vista - en helt annan ö söder om Sal.

Annons

De kontaktade sitt resebolag som då inte kunde hjälpa dem, enligt Växjöparets anmälan till Allmänna reklamationsnämnden, Arn. De fick då boka ett nytt hotell på ön de befann sig på.

Detta innebar för det första betydligt högre kostnad än paret först hade räknat med. För det andra var det hotellet av en lägre standard och badmöjligheterna var ”mycket dåliga”, enligt anmälan.

Till råga på allt det här blev hemflyget försenat. Vid en mellanlandning i Lissabon i Portugal var flyget till Köpenhamn försenat i hela tolv timmar. ”Hela dagen blev förstörd”, skriver paret i sin anmälan.

Väl hemma klagade de på sitt resebolag som gav dem delvis rätt och betalade tillbaka en summa på 14 000 kronor. Men Växjöparet menar att semestern blev så pass förstörd att hela semestersumman på cirka 33 000 kronor borde betalas tillbaka. De kräver därför resebolaget på mellanskillnaden som de ännu inte fått tillbaka, det vill säga 19 000 kronor.

Allmänna reklamationsnämnden har ännu inte fattat något beslut om saken. Ett beslut från Arn fungerar i praktiken som en rekommendation till hur bolaget borde hantera tvisten.

Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons