Annons
Växjö

Landets bästa schackspelare kommer till Växjö

Växjö • Publicerad 27 juni 2024
Håkan Jalling visar en spansk öppning. Växjö är värd för Schack-SM som pågår 28 juni till 7 juli. Evenemanget är öppet för allmänheten med fri publikentré.
Håkan Jalling visar en spansk öppning. Växjö är värd för Schack-SM som pågår 28 juni till 7 juli. Evenemanget är öppet för allmänheten med fri publikentré.Foto: David Färdigh

Med start på fredag kommer hundratals schackspelare att dyka upp i Växjö. SM avgörs i Fortnox Arena. Det ska tävlas i sju olika klasser plus en massa andra turneringar.

– Vi har deltagare i hela åldersspannet från 7 upp till 90 år. Schack förenar över generationsgränserna. Schack-SM kan jämföras med orienteringens O-ringen som både är en tävling och en fest för familj och vänner, säger tävlingsledaren Håkan Jalling som också är ordförande i Sveriges schackförbund till Växjöbladet Kronobergaren.

Det kommer att vara fri entré till Fortnox Arena under hela tävlingen.

– Enda kraven är att man är tyst och stänger av mobiltelefonerna så att inte spelarna störs.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons