Annons
Växjö

Landsbygdsdialog ska genomföras i Växjö

Växjö • Publicerad 14 januari 2022
Foto: Oscar Appelgren

Centerpartisterna Andreas Olsson och Thomas Magnusson föreslog i skrivelse i början av förra året att kommunen skulle införa två olika insatser för att främja utvecklingen på landsbygden.

Ett av förslagen var att komplettera matrundan med ”landsbygdens dag” där byar och föreningar på landsbygden, gärna i samarbete med någon matproducent, får möjligheten att marknadsföra sin bygd och visa upp vilka verksamheter som finns samt knyta nya kontakter om man är intresserad av att flytta, vilket kommunstyrelsen sedan dess har beslutat för att göra till verklighet.

Annons

I veckan beslutade kommunstyrelsen också om den andra delen som är ett landsbygdsdialogmöte som ska sprida information och inspiration mellan sockenråd och andra landsbygdsföreningar i Växjö kommun. Det ska också vara ett tillfälle att samlas och ta del av hur andra arbetar.

– Landsbygdsutveckling görs till störst del underifrån i sockenråden och föreningarna. Men i dialogen med andra kan nya perspektiv väckas till liv och det är dialogen vi vill skapa förutsättning för, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö.

Kommunstyrelsen har beslutat att det ska genomföras en landsbygdsdialog under 2022.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons