Annons
Växjö

Landshövdingen betalar tillbaka efter taxiresorna

Växjö • Publicerad 13 juni 2024
Maria Arnholm är landshövding i Kronoberg.
Maria Arnholm är landshövding i Kronoberg.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Under flera års tid har Kronobergs landshövding Maria Arnholm gjort privata taxiresor i samband med sina hemresor, vilket inte ingår i anställningsavtalet. Det handlar om resor för ungefär 82 000 kronor som skattebetalarna fått betala för, vilket Sveriges Radio har avslöjat i samband med en granskning.

Maria Arnholm har polisanmälts av en privatperson och Länsstyrelsen Kronoberg har beslutat att tillsätta en extern granskning för att se över resorna och regelverket. Nu skriver Maria Arnholm att hon kommer att betala tillbaka 82 000 kronor för de taxiresor hon har gjort.

Hon har tidigare uppgett att det skulle vara praxis på länsstyrelsen att landshövdingar fått åka taxi vid hemresor. Enligt anställningsavtalet är det buss och tåg som gäller och inte taxi.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons